Плащаме с карта вече и при доставки до дома си

[columns]

[column layout=“two“]

УниКредит Булбанк и VISA пускат първия в света комбиниран мобилен ПОС терминал – mPOS, който работи както със смарт устройства, така и с касови апарати. Това дава възможност на клиентите да платят с карта не само в търговски обект, но и когато получават стоки с куриер или плащат в такси например.
Много търговци срещат затруднение при свързването между ПОС терминал и касов апарат, както и при предлагането на картови плащания на адрес на своите клиенти, при доставка или в движение.
[/column]

[column layout=“two“]
mpos89753-1
[/column]

[/columns]

Това ангажира крайните потребители с предварително изтегляне и подготвяне на пари в брой. Причината се крие във връзката ПОС – каса и необходимите допълнителни приложения за комуникация между устройствата.

УниКредит Булбанк и VISA предлагат решение без допълнителни разходи и консумативи, подходящо за търговския обект и при доставки – mPOS.

Ако търговец предлага стока или услуга в търговски обект, mPOS може да бъде свързан директно с касов апарат на Датекс и то без никакви доработки и разходи по допълнителни консумативи. В този случай mPOS ще приема плащането с карта, а сумата ще се въвежда само веднъж – на касовото устройство. Ако търговецът разполага с такъв терминал, независимо дали плащате с карта или кеш, ще получите само една бележка с данни както за касовото плащане, така и за картовото.

Тъй като всяко смарт устройство – телефон, таблет или PDA може да бъде свързано с mPOS, търговците, които предлагат стоки или услуги на адрес на клиента, вече също ще могат да приемат плащания с карти. Услугата може да се използва от дистрибутори, куриери, ресторанти, магазини, онлайн магазини с доставка, заведения и зали с входна такса, таксиметрови услуги и всеки друг бизнес с плащане на адрес на клиента.

За търговци, които искат да свържат mPOS със смарт устройство, УниКредит Булбанк и Visa предоставят безплатно приложение mPOS, което може да бъде свалено от интернет магазин. То може да бъде интегрирано и към друго приложение, с което търговецът изпълнява бизнеса си.

Освен лесен за употреба (плащанията се извършват в три стъпки: въвеждане на сумата, потвърждаване и плащане), mPOSвпечатлява с малките си размери и тегло от само 123 грама.

Това е първият в света mPOS терминал с подобна комбинирана функционалност, който осигурява още по-широки възможности за плащане с карта вместо кеш.

 

Източник