Картови услуги
Печат и персонализация на карти

Комитекс предлага услуги по печат и персонализация на всички видове пластмасови карти: ID карти (баджове), служебни карти, карти за контрол на достъп, клиентски карти (карти за лоялни клиенти), клубни карти, карти за отстъпка, гифт карти (подаръчни карти), здравноосигурителни карти, професионални карти, хотелски карти, ключ карти, VIP карти, членски карти, предплатени карти, банкови карти, карти за градски транспорт, фестивални карти, скреч карти, пластмасови ценови етикети. Наши клиенти са фирми от търговския, финансовия, застрахователния, развлекателния и обществения сектор.

Философията и начина ни на работа се базират на нашата гъвкавост при изпълнение на проектите, съчетани с дългогодишна висока техническа експертиза и изключително ниво на обслужване на клиентите.

В зависимост от вида на Вашия проект и предназначението на картите, ние ще предложим най-подходящата технология за неговата реализация.

Видове печат

ТЕРМОТРАНСФЕРЕН (ДИРЕКТЕН) ПЕЧАТ

Термотрансферният печат е подходящ за печат на малки обеми карти, както и за печатна персонализация – снимка, текст, номер, баркод.

РЕТРАНСФЕРЕН ПЕЧАТ

Ретрансферният печат е подходящ в случаи, в които се изисква високо качество на отпечатъка – силно контрастни цветове, както и плътни изображения върху цялата площ на картата – печат до самия ръб и до контактната станция на чипа.

ОФСЕТ ПЕЧАТ

Офсет печатът се използва за печат на големи тиражи карти за постигане на висококачествени изображения и нанасяне на интензивни цветове.

Видове персонализация

ПЕЧАТНА ПЕРСОНАЛИЗАЦИЯ

Печатната персонализация представлява отпечатване на снимка, име, длъжност, номер, баркод или QR код. Тя е подходяща за персонализация на ID карти и клиентски карти за лоялност.

РЕЛЕФНА ПЕРСОНАЛИЗАЦИЯ

Релефната персонализация е два вида – ембос и инфил. Тя се използва основно за отпечатване на буквено-цифрова персонална информация (име, номер). Подходяща е както за банкови карти, така и за членски и VIP карти.

ЕЛЕКТРОННА ПЕРСОНАЛИЗАЦИЯ

Електронната персонализация се извършва в магнитна лента, контактeн или безконтактeн чип. Тя е подходяща за почти всички видове карти – карти за клиентска лоялност, здравни карти, здравно- и пенсионно-осигурителни карти, гифт карти и др.

Видове пластмасови карти

Благодарение на съвременните технологии приложенията на пластмасовите карти непрекъснато разширяват своя обхват. Карти за идентификация, лоялност, членство, контрол на достъп, банкиране, застраховане, обозначаване на цени са само някои от видовете карти, които отпечатваме в нашия картов център.

Retail-1024x683

Карти за лоялни клиенти

Клиентски карти за честа употреба в търговски вериги, с цел развиване на клиентска лоялност.

Печат на защитни елементи

Днес, повече от всякога, необходимостта от по-висока защита на ID картите непрекъснато нараства. Чрез вграждането на визуални елементи за сигурност в ID картите, организациите гарантират по-голяма сигурност на своите служители на работното място. Комитекс предлага широка гама от налични алтернативи за добавяне на защитни елементи върху картите, които не могат да бъдат фалшифицирани, както и секюрити дизайн по задание на клиента.
В случаите, в които се изисква по-високо технологично ниво на системата за идентификация с пластмасови карти, Комитекс разполага с различни технологии за повишаване сигурността и устойчивостта на Вашите ID карти.

  ЛАМИНАТ

  Ламинатът гарантира по-висока износоустойчивост на картата и е подходящ за карти, които ще се използват по-дълго време. Той запазва качеството на изображението, като предпазва цветовете от избледняване.

  UV ПЕЧАТ

  Отпечатването на защитен UV слой върху ID карти позволява поставянето на персонализиран текст или графики, които са невидими за невъоръженото око и поради тази причина са изключително трудни за фалшификация.

  ТАКТИЛНО/РЕЛЕФНО ИЗОБРАЖЕНИЕ

  Поставянето на релефно изображение повишава сигурността на картата и гарантира, че тя не може да бъде фалшифицирана. Клиентите могат да избират между стандартен дизайн или да създадат свой собствен, специфичен за организацията, акцентирайки върху сигурността и бранда. Релефното изображение може да съдържа текст, лого или изображение.

  ХОЛОГРАМИ

  Холограмите представляват наслагване на изображения едно върху друго, като по този начин дават илюзията за дълбочина. Те могат да бъдат стандартни или по дизайн на клиента, предоставят високо ниво на защита и са подходящи за големи проекти, които изискват високо ниво на сигурност на картите.

  GUILLOCHE

  Сложен, многоцветен дизайн, генериран от математическа формула, който е невъзможно да бъде възпроизведен. Guilloche наподобява воден знак, като тези, използвани за банкноти и паспорти.

  “SCRATCH” ПАНЕЛ

  Използва се за скриване на определена информация, докато картата не стигне в ръцете на своя притежател. Често се използва за информация от типа ПИН код или код за контрол на достъп.

  ПАНЕЛ ЗА ПОДПИС

  За по-голяма сигурност притежателят на картата може да се подпише върху панела.