Услуги
Печат на карти

Комитекс предлага различен вид технологии на печат върху пластмасови карти. В зависимост от вида на Вашия проект и предназначението на картите, ние ще предложим най-подходящата технология за неговата реализация.

ТЕРМОТРАНСФЕРЕН (ДИРЕКТЕН) ПЕЧАТ

Термотрансферният печат е подходящ за печат на малки обеми карти, както и за печатна персонализация – снимка, име, номер, баркод.

РЕТРАНСФЕРЕН ПЕЧАТ

Ретрансферният печат е подходящ в случаи, в които се изисква високо качество на отпечатъка – силно контрастни цветове, както и плътни изображения върху цялата площ на картата – печат до самия ръб и до контактната станция на чипа.

ОФСЕТ ПЕЧАТ

Офсет печатът се използва за печат на големи тиражи карти за постигане на висококачествени изображения и нанасяне на интензивни цветове.

ПЕЧАТНА ПЕРСОНАЛИЗАЦИЯ

Печатната персонализация представлява отпечатване на снимка, име, длъжност, номер, баркод или QR код. Тя е подходяща за персонализация на ID карти и клиентски карти за лоялност.

РЕЛЕФНА ПЕРСОНАЛИЗАЦИЯ

Релефната персонализация е два вида – ембос и инфил. Тя се използва основно за отпечатване на буквено-цифрова персонална информация (име, номер) върху кредитни, дебитни или друг вид банкови или небанкови карти.

ЕЛЕКТРОННА ПЕРСОНАЛИЗАЦИЯ

Електронната персонализация се извършва в магнитна лента, контактeн или безконтактeн чип. Тя е подходяща за почти всички видове карти – карти за клиентска лоялност, здравни карти, здравно- и пенсионно-осигурителни карти, гифт карти и др.

ЗАЩИТНИ ЕЛЕМЕНТИ
Днес, повече от всякога, необходимостта от по-висока защита на ID картите непрекъснато нараства. Чрез вграждането на визуални елементи за сигурност в ID картите, организациите гарантират по-голяма сигурност на своите служители на работното място. Комитекс предлага широка гама от налични алтернативи за добавяне на защитни елементи върху картите, които не могат да бъдат фалшифицирани.
В случаите, в които се изисква по-високо технологично ниво на системата за идентификация с пластмасови карти, Комитекс разполага с различни технологии за повишаване сигурността и устойчивостта на Вашите ID карти.

ЛАМИНАТ

Ламинатът гарантира по-висока износоустойчивост на картата и е подходящ за карти, които ще се използват по-дълго време. Той запазва качеството на изображението, като предпазва цветовете от избледняване.

UV ПЕЧАТ

Отпечатването на защитен UV слой върху ID карти позволява поставянето на персонализиран текст или графики, които са невидими за невъоръженото око и поради тази причина са изключително трудни за фалшификация.

ТАКТИЛНО/РЕЛЕФНО ИЗОБРАЖЕНИЕ (TACTILE IMPRESSION)

Поставянето на релефно изображение повишава сигурността на картата и гарантира, че тя не може да бъде фалшифицирана. Клиентите могат да избират между стандартен дизайн или да създадат свой собствен, специфичен за организацията, акцентирайки върху сигурността и бранда. Релефното изображение може да съдържа текст, лого или изображение.

ХОЛОГРАМИ

Холограмите представляват наслагване на изображения едно върху друго, като по този начин дават илюзията за дълбочина. Те могат да бъдат стандартни или по дизайн на клиента, предоставят високо ниво на защита и са подходящи за големи проекти, които изискват високо ниво на сигурност на картите.

GUILLOCHE

Сложен, многоцветен дизайн, генериран от математическа формула, който е невъзможно да бъде възпроизведен. Guilloche наподобява воден знак, като тези, използвани за банкноти и паспорти.

“SCRATCH” ПАНЕЛ

Използва се за скриване на определена информация, докато картата не стигне в ръцете на своя притежател. Често се използва за информация от типа ПИН код или код за контрол на достъп.

ПАНЕЛ ЗА ПОДПИС

За по-голяма сигурност притежателят на картата може да се подпише върху панела.

 • Запитване

  Име (задължително)
  Фамилия (задължително)
  Email (задължително)
  Телефон
  Относно (задължително)
  Вашето съобщение