посетете - http://eshop.comitex.net/
Бизнес
Клиенти
Партньори
Екип
Кариери
За връзка
Печат на карти
Термотрансферен - директен
Ретрансферен
Офсетов печат на банкови карти
Офсетов печат на небанкови карти

Харесайте ни: 
OP Competitiveness banner
Термотрансферен - директен
Термотрансферният печат на пластмасови карти е познат също и като директен печат поради нанасянето на изображението директно върху самата карта, за разлика от ретрансферния печат (виж ретрансферен печат). Използва се за печат на малки серии карти – от няколко десетки до няколко хиляди броя, както и за печатна персонализация (поставяне на снимки, имена, номера, баркод).
При този вид печат се използват два вида ленти като консуматив за поставяне на изображението върху картата:
1. Монохромни ленти с няколко основни цвята – черен, бял, червен, син, зелен, златен, сребърен, виолетов, жълт. Тези цветове са плътни и не могат да варират по нюанс (по-светъл или по-тъмен). Предназначени са за печат на нефотореалистични изображения, за изписване на имена, номера, панели за подпис или име (с бял цвят), както и за допълнителни цветове, след като предварително е отпечатано фотореалистично или растерно изображение. Освен посочените по-горе монохромни цветове се предлага и scratch-off (изтриваемо) покритие, с което се защитава от предварително прочитане на парола или име на потребителя. Използва се при карти с предплатени услуги.
2. Пълноцветната лента се състои от 5 сегмента по CMYK технологията – циан (C), магента (M), жълто (Y), черно (B) и един пети покривен слой (overlay), който предпазва изображението. С пълноцветната лента могат да се отпечатват фотореалистични изображения (снимки, растерни изображения), както и специфични цветове, различни от посочените по-горе монохромни.
Има възможност пълноцветното изображение да се нанася върху сребърна или златна карта, при което се промяня цветът според основата и се получава перлен ефект. Върху карти с друга цветност (черни, жълти, червени) няма възможност за нанасяне на пълноцветно изображение. Монохромните цветове могат да се поставят върху всички видове цветни карти.
Препоръчва се предварително уточнение със специалисти от Комитекс ООД на технологичните възможности и спецификата на печата.
Информация за сваляне Речник Въпроси и отговори BYS сесия
Комитекс
Карта на сайта
Препоръчай на приятел
печат
Добави към любими
Услуги   Продукти
Проекти   Клиенти   Партньори   Екип   Кариери   Контакти
Промоции   Пластмасови карти   Картови технологии   Изработка на карти
Общи условия за ползване
Създаден от Ladger