Комитекс е избран за доставчик на новите карти за Центъра за градска мобилност

След проведен електронен търг през платформата ЦАИС на АОП, фирма Комитекс е избрана за доставчик за следващите 3 години. В обхвата на договора са картите за новата система на ЦГМ, която ще тръгне от месец май 2021 година. Освен пластмасови карти на абонаментен принцип, за първи път се предвижда да има и хартиени смарт билети, включително и такива за продажба от вендинг автомат. Новиат дизайн е по-красив и ще се хареса на пътуващите в публичния градски транспорт на София.
Освен билетите, Комитекс е основен технологичен доставчик на консорциума, който внедрява новата система в ЦГМ. След анализ, подбор и съчетаване на иновативни картови технологии, през 2020 година Комитекс достави цялото необходимото специлизирано картово оборудване за обслужване на пътниците на работните места за издаване на абонаментни карти и билети за единично пътуване в превозните средства.

Повече за новата система и възможностите, които предлага тя може да прочетете тук: https://dnes.dir.bg/na-fokus/plashtame-bilet-s-bankova-karta-a-ni-vzimat-parite-v-kraya-na-denya-shefat-na-tsgm-pred-dir-bg